Що таке клубний будинок

Що таке клубний будинок

Клубний будинок - це один із варіантів елітної нерухомості у вигляді малоповерхового і малоквартирного будинку для невеликої кількості власників одного соціального прошарку. Такі будинки будують за ексклюзивним проєктом у престижних районах Києва та в інших великих містах. Житло в клубному будинку вище за вартістю, ніж у ЖК, і доступне не для всіх, але попит на нього в Україні досить високий.

Головна особливість КБ - приватність. У таких будинках мало сусідів, немає комерції та проводиться ретельний підбір власників квартир. Покупці підбираються за такими параметрами, як соціальний статус, захоплення, спосіб життя, рівень доходу. Такий підхід використовується для того, щоб сусідам було максимально комфортно під одним дахом.

Чим відрізняється клубний будинок від звичайних житлових комплексів

Будинок клубного типу не може бути багатоповерховим: зазвичай це будинки висотою до 5 поверхів. Будівництво проводиться за індивідуальним проектом, для розробки якого залучаються відомі архітектори. І зовнішній вигляд, і інтер'єри зон загального користування вирізняються вишуканістю. Оздоблення вхідної групи і холів виконується тільки з дорогих матеріалів.

У разі будівництва будинку створюється унікальне планування квартир, часто воно може бути вільним, щоб власники облаштували житловий простір під свої потреби. Одна квартира може займати весь поверх або бути дворівневою, при цьому висота стелі може бути нестандартною - до 5 метрів.

Житло найчастіше здається в експлуатацію з чистовим оздобленням або оздобленням "під ключ". Для внутрішнього оздоблення застосовують дорогі та якісні матеріали, а інтер'єр створюють імениті дизайнери.

Якщо житлові комплекси зводять з нуля, то клубний будинок може розміщуватися у вже готовій історичній будівлі. Забудовник проводить реконструкцію та реставрацію і повертає споруді колишній лиск. У результаті мешканці отримують ексклюзивне житло, в якому можуть бути дійсно товсті стіни, арочні проходи, старовинні барельєфи та інші красиві архітектурні особливості. Також забудовник облагороджує прибудинкову територію за участю ландшафтних дизайнерів.

Ще одна відмінність клубного будинку від звичайних новобудов - юридичний аспект купівлі нерухомості. У деяких випадках угода може оформлятися не на квартиру, а на частину будинку. Це не зовсім стандартна схема для первинки. Оскільки будинки клубного типу можуть проєктувати на земельних ділянках із призначенням "індивідуальне житлове будівництво", їх здають в експлуатацію як приватний будинок. У зв'язку з цим покупець стає співвласником частини будівлі. Але такі ситуації не так часто трапляються, зазвичай житло в КБ купується за допомогою договору купівлі-продажу майнових прав або інвестиційного договору.

Які переваги клубного будинку

У нерухомості елітного класу вже більше переваг, ніж у житла бізнес або комфорт-класу, але клубні будинки - це окрема категорія, яка виділяється своїми важливими особливостями.

Які плюси клубного будинку вважаються вагомими для купівлі житла:

  • вигідне розташування - клубні будинки часто розташовані в історичному центрі міста, водночас будівля розміщена в затишному місці, щоб підтримувати тихий спосіб життя і приватність мешканців. Поруч може знаходитися парк, а вид з вікон - обов'язково мальовничий;
  • близько розташована насичена інфраструктура - будинки клубного типу будують або облаштовують в історичних будівлях у престижних районах безпосередньо поруч з об'єктами інфраструктури (магазинами, торговими центрами, салонами краси, тренажерними залами, ресторанами тощо).
  • закрита територія і безпека - клубний будинок найчастіше обгороджений парканом, а також оснащений цілодобовою охороною, системою відеоспостереження, консьєржем, що унеможливлює перебування на території сторонніх осіб;
  • власний паркінг - у будинку зазвичай передбачений підземний паркінг або своя прибудинкова стоянка, при цьому за кожною квартирою закріплено кілька паркувальних місць;
  • маленька кількість квартир - у будинку клубного типу може бути розміщено всього 10-20 квартир, що ідеально як для тих, хто полюбляє спокійний і відокремлений спосіб життя, так і для відомих особистостей, які не хочуть постійно бути публічними;
  • максимальний рівень комфорту при проживанні - однорівневі або дворівневі квартири відрізняються великим метражем, високими стелями, індивідуальним плануванням, панорамними вікнами. Квартири в клубних будинках максимально продумані для комфортного проживання;
  • є можливість прописки - клубні будинки є різні, але найчастіше вони пропонують квартири, а не апартаменти, тобто в них можна прописатися;
  • відсутність комерційних об'єктів - в елітних комплексах на перших поверхах можуть бути магазини, кафе, салони краси, але в клубних будинках такого немає. Тут більше цінується приватність мешканців, ніж наявність у будинку своєї інфраструктури, адже основні об'єкти і так знаходяться в кроковій доступності;
  • керуюча компанія - у кожному клубному будинку обов'язково є керуюча фірма, яка забезпечує повноцінне функціонування будинку, відповідає за прибирання і контролює все, що відбувається в будівлі та навколо неї.

Окремо варто виділити таку перевагу клубного будинку, як маленька кількість мешканців, яких об'єднує однаковий соціальний статус. Нерухомість у таких будинках не з'являється у відкритому продажі, оскільки її не може купити кожен охочий. Мешканців підбирають зі схожими інтересами й однакового соціального прошарку, щоб їм було комфортно разом: близького знайомства за маленької кількості квартир складно уникнути. Ретельний підбір сусідів з аналізом способу життя і захоплень дає змогу створити спільноту, де кожному буде жити в радість.

Які недоліки клубного будинку

Незважаючи на великий список переваг, якими виділяються будинки клубного типу, у них є і деякі недоліки. Перш ніж приймати рішення купити квартиру в КБ, варто зважити всі "за" і "проти".

Які є мінуси клубного будинку:

  • тихий і розмірений спосіб життя не всім здасться перевагою, тому важливо враховувати свої потреби;
  • у невеликих клубних будинках найчастіше заборонено проводити галасливі заходи та вечірки, щоб не завдавати дискомфорту сусідам;
  • ретельний відбір майбутніх мешканців перед купівлею квартири може не всім сподобатися, якщо хочеться просто придбати ту нерухомість, яка припала до душі;
  • квартири в клубних будинках коштують дорого і можуть бути не по кишені навіть досить забезпеченим людям;
  • крім високої вартості житла, покупців елітної нерухомості очікують і високі витрати на утримання квартири;
  • нерухомість у клубному будинку складно продати або здати в оренду, оскільки потрібно знайти не просто покупця, а людину, яка відповідатиме за своїм статусом іншим мешканцям.

Кому підійде клубний будинок

Клубний будинок - це нерухомість не для всіх. Квартира в елітному малоквартирному будинку з невеликою кількістю сусідів із високим соціальним статусом стане прекрасним рішенням для тих, кому подобається спокійний і тихий спосіб життя. Це також гарний варіант для тих, хто веде публічне життя, але хоче мати можливість усамітнитися і зберегти приватність у неробочий час.

Квартира в клубному будинку - це нерухомість для людей з великими фінансовими можливостями. Таке житло може стати хорошою інвестицією, якщо купити його на початковій стадії будівництва і бути готовим до того, що продати його швидко, найімовірніше, не вийде.

У будинках клубного типу живуть люди з одного соціального кола, зі схожими захопленнями і звичками, з приблизно однаковим рівнем доходу. Така нерухомість користується попитом у відомих особистостей, спортсменів, бізнес-партнерів та інших людей, яких об'єднують схожі інтереси.

Якщо вас зацікавила нерухомість у клубному будинку в Києві, дізнайтеся, які є варіанти в АН "Маяк". Ми підберемо найкращі пропозиції під ваші вимоги та допоможемо пройти співбесіду, щоб ви стали одним із власників ексклюзивного житла.