Що таке пентхаус

Пентхаус

Пентхаус - це життя на висоті, але не у квартирі, а начебто у своєму окремому будинку. Такий тип житла настільки відокремлений, що з сусідами доведеться перетинатися тільки на першому поверсі висотного будинку. Пентхаус символізує розкішний спосіб життя і далеко не всім по кишені, але він вартий кожного витраченого долара, оскільки забезпечує максимально комфортні умови для життя і навіть трохи більше.

Основні особливості

Пентхаус часто називають будинком на хмарочосі. Саме будинком, а не квартирою, оскільки за своїми характеристиками нерухомість більше схожа на особняк. Окремий від усього комплексу та інших мешканців простір найчастіше оснащений великою терасою, високими стелями, виходом на експлуатований дах, приватним ліфтом. Пентхаус займає весь поверх, тобто інших квартир на тому ж рівні немає.

Пентхауси завжди розміщують на двох верхніх поверхах висотного житлового будинку. На першому рівні зазвичай - кімнати загального користування: вітальня, кухня-студія, їдальня, гостьовий санвузол. Другий рівень - приватний. Тут розташовані спальні господарів та їхніх дітей, кабінет, простора тераса, додаткові санвузли.

Часто пентхаусом називають будь-яку квартиру, розташовану на останньому поверсі будинку. Однак це неправильно. Головні особливості "індивідуального будинку", тобто пентхауса:

  • велика площа - до 1000 м²;
  • високі стелі - від 3,5 метра;
  • панорамні вікна - на всю висоту стіни;
  • гарний вид із вікон на місто;
  • престижне розташування будинку - у центральному або історичному районі.

Пентхаус неможливо переплутати з іншими типами нерухомості: розкіш і ексклюзивність розташування, оформлення та інших особливостей житла виділяють його серед інших об'єктів.

Історична довідка

Уперше пентхауси з'явилися в США, точніше в Нью-Йорку. Спочатку таке житло зовсім не замислювалося для проживання забезпечених людей. Це був простір на технічному поверсі, в якому жили бідняки.

Згодом усе змінилося - життя на висоті стало приваблювати еліту. І те, що зовсім недавно було прибудовою з односхилим дахом, стало розкішною дворівневою нерухомістю з панорамним видом на місто. У сучасному форматі пентхауси почали будувати у 20-х роках минулого століття.

У шикарних пентхаусах зараз воліють жити знаменитості: актори, популярні телеведучі, музиканти та інші селебріті. Найдорожчі варіанти пентхаусів розташовані в Нью-Йорку, Гонконзі, Лондоні та інших містах. Вартість такої нерухомості обчислюється десятками мільйонів доларів.

Чим відрізняється пентхаус від дворівневої квартири

Якщо набрати в пошуковику фразу "пентхауси в Києві", Гугл знайде, що запропонувати користувачеві. Хоча справжніх пентхаусів у столиці насправді немає, хоч би як забудовнику хотілося довести протилежне потенційному покупцеві квадратних метрів. Будівельні компанії називають пентхаусами і великі дворівневі квартири, розташовані на верхніх поверхах новобудов.

І все ж потрібно розуміти, що пентхаус і дворівнева квартира - це різні типи нерухомості. Одна з основних відмінностей полягає у відсутності приватності. Дворівнева квартира найчастіше ділить площу поверху з іншими такими самими типами житла, тобто праворуч чи ліворуч або з обох боків у власника такого об'єкта будуть сусіди. Тоді як пентхаус - це єдине житло на поверсі.

Ще одна відмінність - скромніший антураж. У стандартному дворівневому житлі найчастіше немає тераси, величезної площі та високих стель. Для пентхауса ж такі характеристики є обов'язковими і підкреслюють його елітний статус. В останньому також може бути камін, гідромасажна ванна і навіть свій басейн на даху.

Які переваги пентхауса

Якщо фінансові можливості дозволяють і є думка придбати пентхаус, варто поцікавитися, які вигоди пропонує розкішне житло.

Основні переваги пентхауса:

  • розташування в межах міста - близькість до бізнес-центрів, дорогих ресторанів і бутіків;
  • неймовірні краєвиди з панорамних вікон і тераси - елітне житло розташоване в історичному або центральному районі, тобто можна милуватися пам'ятками, парками, красивою архітектурою на великій висоті;
  • максимум природного освітлення - пентхауси завжди світлі завдяки розташуванню на останніх поверхах, високих стель і вікон;
  • приватний вихід на терасу і дах - можна бувати на свіжому повітрі, не покидаючи свого житла;
  • розкішні умови життя - великі житлові кімнати, кілька санвузлів, багато простору для прийому гостей, експлуатований дах, тераса, басейн.

Пентхаус підкреслює високий соціальний статус власника нерухомості, оскільки це дійсно дороге задоволення.

Які недоліки пентхауса

Один з основних недоліків пентхауса - це висока вартість. Таке житло завжди більше за 200-300 м², а може сягати й 1000 м², тому й ціна на нього відповідна. Наявність тераси, каміна, басейну також істотно здорожуватимуть об'єкт. Крім цього, пентхаус буде недешевим і в обслуговуванні. Велика площа житла впливає і на суму комунальних платежів, і на витрати на клінінгові послуги.

Ще один недолік, який одночасно є і перевагою, - велика кількість сонячного світла. Влітку в пентхаусі може бути спекотно, але з цим легко впоратися якісною системою кондиціонування і щільними шторами.

У пентхаусі також не вийде заощадити на ремонті, інакше він буде зовні нагадувати звичайну квартиру. Розкішний статус важливо підкреслити дорогими оздоблювальними матеріалами, а також підключити до оформлення внутрішнього простору дизайнера.

Якщо ці мінуси для вас несуттєві і ви хочете дізнатися, чи з'явилися на столичному ринку пентхауси або купити максимально схожу на пентхаус дворівневу квартиру, зверніться до рієлторів агентства нерухомості "Маяк". Наші співробітники знають всі особливості елітного житла і постійно аналізують ринок, тому зможуть підібрати найкращі об'єкти з урахуванням ваших потреб.